Hur ser vägglusbett ut?

Människor kan reagera väldigt olika på vägglusbett.

Det allra vanligaste sättet kroppen reagerar på vägglusbett (när och om den reagerar) är att man får stora röda utslag eller blemmor som kliar. De kan svullna upp lite och se ut som större myggbett.

Betten kan sitta på rad men behöver inte göra det. Man kommer inte att kunna urskilja något “bett” dvs. som att vägglusen har tagit en tugga ur skinnet. Vägglusen biter egentligen inte, utan suger blod likt en mygga.

De vanligaste ställen en vägglus biter är armar, ben, men även rygg och axlar. Detta kan dock variera beroende på hur man sover. Sover man mycket på mage så kommer man troligtvis att få fler bett på ryggen där täcket inte ligger mot huden.

Har man aldrig tidigare blivit biten av en vägglus kan utslagen dröja upp till 14 dagar ungefär. Vissa människor får utslag och klåda under en väldigt kort tid efter själva tillfället för bettet medan andra har klåda en längre tid. Väldigt många människor reagerar inte alls på bett från vägglöss vilket kan göra det väldigt svårt för dom att upptäcka angrepp i ett tidigt skede.

vägglusbett, bett från vägglöss
Typiska vägglusbett där personen har sovit i en säng med ett större vägglusangrepp.

Dela inlägget:

Se fler inlägg

Att sanera vägglöss

Undvik att få hem vägglöss från semestern

Boka sökhund hos Quality Detection Dogs!

Vi hjälper både privatpersoner och företag med skadedjurskontroller.