fbpx

Kvalitetsarbete

hund som nosar efter vägglöss under en säng
hund som sniffar under en säng efter vägglöss

Hur säker är en vägglushund?

En vältränad vägglushund har förmågan att hitta enstaka vägglöss i alla stadier, från ägg till fullvuxen individ.

En erfaren och duktig hundförare tillsammans med en välutbildad hund har en träffsäkerhet som överstiger alla andra metoder för att detektera vägglöss.

Vi arbetar enligt konceptet show me the bugs vilket innebär att vi alltid försöker bekräfta hundarnas markering okulärt. Det här är dock inte alltid möjligt beroende på var hunden har markerat. Att titta där hundarna har markerat är även ett sätt för oss att löpande utvärdera våra hundar.

Utbildning och vidareutveckling

Det tar ungefär 6-9 månader att utbilda en helt oerfaren hund till att bli en operativ vägglushund. Varje hundförare genomgår en utbildning både internt och externt (via Nattaro Labs) där de får lära sig allt om vägglusens biologi och saneringsmetoder. 

Vägglushundarnas utbildning och kvalitetskontroller sker enligt samma riktlinjer som EU:s föreskrifter för EU-certifierade explosiv hundar (2015/1998). 

Ingen sökhund eller förare är någonsin helt fullärda, det finns alltid något nytt att lära sig. Kompetensutveckling av både förare och hundar är något vi värdesätter väldigt högt.

logo

Show me the bugs

På Quality Detection Dogs arbeter vi med konceptet show me the bugs!  

Vägglushundarnas markeringar kontrolleras okulärt för att kunna bedöma storleken på smittan vilket är viktig information både för dig som kund och saneringsbolaget. 

 

vägglus under möbeltyg