Undvik att få hem vägglöss från semestern

Tips från experterna!

Många som vi träffar är väldigt oroliga för att bo på hotell. Vi förstår oron men vi tycker samtidigt att det är väldigt tråkigt att den känslan går ut över upplevelsen och även en tid efter. Här kommer våra bästa tips på hur du undviker att få hem vägglöss från semestern.

Vi vill att alla ska kunna njuta av sköna hotellsängar och goda frukostar. Vem älskar inte hotellfrukostar?!

Det finns ett par saker som vi alltid rekommenderar att man gör både inför och under din hotellvistelse. 👇

1. Innan du bokar hotell, ring hotellet och fråga om de arbetar förebyggande mot vägglöss, utför de rutinkontroller? De allra tryggaste hotellen att bo på är de hotell som faktiskt har koll! Vill ni vara ännu tryggare, fråga om de jobbar med oss eller ett företag som är anlitat via ett skadedjursbolag.

2. När du kommer in på rummet, ställ väskorna vid dörren och gör en visuell inspektion av sängen och sänggaveln. Rikta din fokus mot sängens underdel och kanterna på sänggaveln. Det du letar efter är små svarta prickar som kan vara avföring från vägglöss. Om du hittar något som ser misstänksamt ut, ta en bild med bra skärpa och skicka oss ett snabbt sms. Du får oftast svar inom några minuter.

3. Låt väskor och annan packning stå på ett skrivbord, en pall eller stol. Vill man känn sig ännu tryggare så låter man väskorna stå inne i badrummet. OBS! Packa aldrig upp dina väskor i sängen eller i soffan. Förvara inte heller väskor under eller på sängen eller soffan. Detta för att skydda både dig och hotellet.

4. Om du är extra orolig så kan du förvara din kläder som du sover i i en försluten plastpåse tills du kommit hem och kan tvätta. Annars tvättar du alla kläder när du kommer hem i 60 grader och eller torktumla eller häng i torkskåp. Det som inte kan tvättas i 60 grader kan du lägga i frysen i minst 2 dygn. Väskan dammsuger du ordentligt med fokus på dragkedjor, sömmar och andra veck. Släng dammsugarpåsen när du är klar.

5. Har du gjort allt enligt våra rekommendationer men känner dig fortfarande orolig. Ring oss så hjälper vi dig att bli kvitt din oro!

Och kom ihåg📍 Vägglöss bryr sig inte om hur många ⭐️ ett hotell har och det är gästerna som tar med sig vägglöss till hotellen. Men utan gäster så finns det inga hotell. Och vem som helst kan bli drabbad av vägglöss.

Fler och fler hotell inser vikten av att ligga steget före, både för deras egna och deras gästers skull.

Stor eloge till de hotellen!! 💐

Dela inlägget:

Se fler inlägg

Hur ser vägglusbett ut?

Att sanera vägglöss

Boka sökhund hos Quality Detection Dogs!

Vi hjälper både privatpersoner och företag med skadedjurskontroller.